Lecco

Aan de zuidpunt van de oostelijke arm van het Comomeer ligt de stad Lecco. Lecco is de hoofdstad van de gelijknamelijk provincie.

Het centrum

Het centrum van Lecco bevindt zich tussen en treinstation en het Comomeer en is goed te lopen. Er is een prachtige boulevard langs het meer met diverse terrasjes & restaurants. Wanneer je van winkelen houdt kun je het centrum van Lecco gaan verkennen. En ben je dan nog niet uitgewinkeld, dan kun je nog naar het grote overdekte winkelcentrum gaan!

Winkelen Comomeer - Lecco

Elke woensdag en zaterdag is er een markt in Lecco.

Ligging

Lecco is de tweede grootste stad aan het Comomeer. De stad is een ideaal uitgangspunt voor het bezoeken diverse andere gebieden en steden zoals; Milaan, Como en Valsassina. In slechts een half uur bent U via de autostrada bij het noorden van het Comomeer.

Lago di Lecco
De inwoners van Lecco zelf noemen het Comomeer ook wel het Meer van Lecco: Lago di Lecco. Het gaat hier dan om de gehele oostelijke arm van het Comomeer.

Boulevard Lecco Comomeer

Bezienswaardigheden

Naast dat Lecco een leuke stad is door haar prachtige boulevard aan het Comomeer, de twee winkelgebieden en haar centrale ligging, zijn er ook diverse culturele bezienswaardigheden.

Alessandro Manzoni
Alessandro Manzoni is een 19de-eeuwse schrijver die het grootste gedeelte van zijn leven in Lecco woonde. In Italië wordt hij gezien als een van meest toonaangevende roman schrijvers. Zijn meesterwerk,de roman ‘I promessi sposi (De verloofden)’, speelt zich in Lecco af. Ter ere van de schrijver staat er een standbeeld op Piazza Manzoni en is het huis waar hij zijn jeugd woonde tegenwoordig een museum: Museo Manzani.

Naast het bezoeken van het museum, is het ook mogelijk om een route door de stad te wandelen waarbij U diverse locaties bezoekt die in zijn roman beschreven worden. De route is bij het lokale toeristenbureau af te halen.

Torre Viscontea
Deze toren was vroeger een onderdeel van het Kasteel van de Visconti’s. In de achtiende eeuw was het Spaanse Galioen in het kasteel gehuisvestigd. Tegenwoordig worden er tentoonstellingen in de toren georganiseerd.

Foto's

Nieuws

Events juli & augustus 2019

Ben je in de zomermaanden bij het Comomeer op vakantie? Hier vind …

Stakingen en verkeerscontrole juli 2019

Comomeer & Milaan | Juli is de maand dat vele toeristen naar Italië trekken. …

Noodweer bij het Comomeer

Dervio, Como & Valtellina | De afgelopen dagen heeft het flink gestormd bij het Comomeer …

Meer nieuws