Como

Como is de hoofdstad van de provincie Como en tevens de grootste stad aan het Comomeer. Como ligt in het zuiden van de westelijke arm van het Comomeer.

Centrale ligging

Como heeft een zeer centrale ligging. Op slechts 50 km ten zuiden van de stad ligt de hoofdstad van de regio Lombardije: Milaan. De Zwitserse grens (Chiasso) ligt op slechts 8 km afstand.

Het vliegveld Malpensa (Milaan) ligt op zo’n 60 km rijden van Como en is hiermee het meest dichtbij zijnde vliegveld. Vliegveld Orio al Serio (Bergamo-Milaan) ligt op zo’n 80 km rijden vanaf de stad.

Het centrum

Het oude stadscentrum van Como ligt direct aan het Comomeer en is omgeven door een oude stadsmuur. Het centrum is te voet te bereiken via een van de diverse toegangspoorten in de stadsmuur. Auto’s zijn in het grootste gedeelte van het oude centrum niet toegestaan.

Como Comomeer

Het centrum van Como kenmerkt zich door een gezellig plein met uitzicht op de Dom van Como. Vanuit dit plein kun je via diverse smalle straatjes het oude stadscentrum ontdekken, waar zich tegenwoordig leuke, moderne winkels gevestigd hebben. Je vindt hier zowel winkels van de bekende merken zoals Emporio Armani als meer eenvoudige boetiekjes.

Vanaf de boulevard van Como vertrekken diverse taxi- en rondvaartboten. Zo kun je met de rondvaartboot naar diverse andere plaatsen aan het Comomeer, maar zijn er ook diverse rondvaartboten die langs de bezienswaardigheden bij Como varen.

Park Como

Vanaf de boulevard van Como is het slechts enkele meters lopen naar het openbare park van de stad. Dit park ligt direct aan het meer en is dan ook een ideale plek om even tot rust te komen. Ook aan de kleintjes is gedacht, speciaal voor hun is er een draaimolen aanwezig. Daarnaast is het museum van Alessandro Volta in het openbare park van Como te vinden.

Museum Alessandro Volta Como

Must-see & Must-go Como

 

Nieuws

Events juli & augustus 2019

Ben je in de zomermaanden bij het Comomeer op vakantie? Hier vind …

Stakingen en verkeerscontrole juli 2019

Comomeer & Milaan | Juli is de maand dat vele toeristen naar Italië trekken. …

Noodweer bij het Comomeer

Dervio, Como & Valtellina | De afgelopen dagen heeft het flink gestormd bij het Comomeer …

Meer nieuws