Staking Milaan treinen

Comomeer & Milaan | Juli is de maand dat vele toeristen naar Italië trekken. Helaas betekent dit ook extra controles. Tevens zijn er in de maand juli diverse stakingen. Goed om hier rekening mee te houden wanneer jij jouw vakantie naar het Comomeer organiseert!

Snelheidscontroles

Op zaterdag 6 juli zijn er op verschillende wegen in Noord-Italië snelheidscontroles aangekondigd. Op de onderstaande wegen bij het Comomeer wordt deze dag extra gecontroleerd:

  • A51 tangenziale Est di Milano MI
  • A9 Lainate-Chiasso CO
  • Ss36 del lago di Como e dello Spluga LC
  • Ss38 dello Stelvio SO

Ook op zondag 7 juli zijn er nog snelheidscontroles rond het meer:

  • Ss36 del lago di Como e dello Spluga LC

Extra opletten dus! Overigens staan er op de Ss36 sowieso vaste flitspalen.

Stakingen juli 2019 Italië

Op 9 juli staken de taxi’s in Italië. Dit betekent dat je deze dag lastig een officiële taxi zult vinden.

Op 11 juli staakt ATM in Milaan. Dit betekent dat er deze dag minder tot geen bussen, trams en metro’s zullen rijden in de modestad van het land!

Op 14 juli staakt Trenord in Lombardije. Dat betekent dat deze hele dag (24-uur lang) er geen treinen rijden van het Comomeer naar Milaan en andersom.

Op 17 juli staat een mogelijke staking van de benzinestations aangekondigd. Dit zou betekenen dat je deze dag moeilijk tot niet kunt tanken. Zorg dus voor de zekerheid dat je je auto in Zwitserland voltankt of de dag ervoor!

Op 24 juli staakt het openbaar vervoer in Italië. Dit betekent geen lokale treinen, bussen en taxi’s op deze dag.

Op 26 juli staakt het vliegpersoneel in Italië. Het is nog niet bekend welke vliegmaatschappijen hier allemaal last van gaan krijgen, maar houd deze dag sowieso rekening met vertragingen. Alitalia heeft de staking al wel bevestigd. En het personeel van de Sea staakt ook op alle vliegvelden.

En nu?

Moet jij op een van deze dagen reizen, houd het laatste nieuws dan goed in de gaten. Diverse stakingen zijn al bevestigd door de officiële organen, maar ze kunnen altijd last-minute veranderen.

Meer weten over de verkeersregels, tanken en parkeren in Italië?

Bron foto: iStockphoto
Onderwerpen binnen dit artikel