Tanken in Italië

Tanken in Italië is duurder dan in Nederland helaas. Het advies is dan ook om nog even snel de tank vol te gooien in Duitsland of Oostenrijk voordat je Italië in rijdt. Tanken in Zwitserland is vaak niet veel goedkoper dan in Italië door de Zwitserse Frank.

Benzine, LPG & Diesel tanken in Italië

In Nederland hebben we een andere benaming voor de benzine en diesel dan in Italië. Om er zeker van te zijn dat jij de goede brandstof kiest voor jouw auto, hieronder een korte vertaling van de veel voorkomende Italiaanse benamingen voor de verschillende soorten brandstof:

  • Senza piombo = Euro 95
  • Super senza piombo = Superplus 98
  • Gasolio = Diesel
  • Carburante diesel = Diesel
  • Gasauto = LPG
  • GPL = LPG

LPG is in Italië goedkoper dan in Nederland. Let op dat je voor het tanken van LPG wel een speciale verloopnippel nodig. In het Noorden van Italië is LPG bij veel tankstations aanwezig. In het zuiden van Italië zijn er minder benzinestations met LPG.

Als je in Italië bij een bemand tankstation tankt, betaal je vaak iets meer wanneer jij je laat helpen. Wil je geld besparen met tanken in Italië, ga dan naar een zelfservice benzinestation.

Goedkoop tanken bij het Comomeer

Als je eenmaal bij het Comomeer bent en toch goedkoop wilt tanken, dan is het advies om te tanken bij de Iperal Fuentes in Piantedo (vlakbij Colico). Hier is sinds begin 2016 een nieuw tankstation (zelf-service), waar de prijzen beduidend lager liggen dan bij andere tankstations rond het Comomeer!

Je kunt hier tanken met je pinpas, of betalen met je creditcard. Let op dat je bij het betalen de juiste pomp aangeeft waar jij met je auto staat om te betalen! Denk er tevens om dat je de slang na het tanken goed terughangt, zodat je tankbeurt eindigt.

Wil je nog goedkoper tanken? Maak dan een dagtrip naar Livigno, op ongeveer 2,5 uur rijden vanaf het Comomeer. Het tanken hier is extreem goedkoop, omdat hier geen belasting over betaald hoeft te worden!

Tanken in Italië - Livigno

Ook relevant voor jou om te lezen:

Nieuws

Events juli & augustus 2019

Ben je in de zomermaanden bij het Comomeer op vakantie? Hier vind …

Stakingen en verkeerscontrole juli 2019

Comomeer & Milaan | Juli is de maand dat vele toeristen naar Italië trekken. …

Noodweer bij het Comomeer

Dervio, Como & Valtellina | De afgelopen dagen heeft het flink gestormd bij het Comomeer …

Meer nieuws