Vakantie Comomeer

Op vakantie gaan naar het Comomeer is iets wat elk jaar op mijn to-do lijstje staat. Het Comomeer is voor mij als een tweede huis. Wat maakt het Comomeer dan zo leuk? Dat lees je hieronder… maar ik waarschuw: ook jij gaat straks op vakantie naar het Comomeer!

Waarom vakantie Comomeer:

1. Prachtige natuur

De natuur rond het meer is fantastisch. In het noorden van het meer heb je de Alpen die prachtig afsteken bij het blauwe water. De hoogste berg rond het meer is de Monte Legnone die je ook kunt beklimmen. Ook in het noorden ligt het natuurreservaat Pian di Spagna, waar je diverse bijzondere flora & fauna kunt zien. Leuk om te wandelen of fietsen in dit gebied!

Pian di Spagna Sorico

De verscheidenheid van het meer, diverse riviertjes en de groene spitse bergtoppen, maken het Comomeer tot een vakantiebestemming waar je verliefd op wordt!

2. Gezellige dorpjes

Het Comomeer is toeristisch, maar stukken minder toeristisch dan het Gardameer. De dorpjes zijn enorm sfeervol en typisch Italiaans. Ga je naar het Comomeer op vakantie? Dan moet je zeker Varenna, Bellagio en Como bezoeken.

Varenna Comomeer

Een echt vakantiedorp is Domaso in het noorden van het meer. Hier vind je zo’n 10 campings op een rij, allemaal met directe toegang tot het meer. Hierdoor is het hier zomers gezellig druk op het strand.

Houd je van een terrasje pakken? Ga dan eens naar Colico of Menaggio. Hier heb je leuke terrasjes met uitzicht op het meer natuurlijk!

3. Vele (water)sport mogelijkheden

Surf fans moeten zeker op vakantie naar het Comomeer. Door de constante wind “La Breva” die elke middag de kop op steekt, is het noorden van het meer een waar surfersparadijs! Ben je echter van het waterskiën en wakeboarden? Dan moet je vroeg uit de veren. Het meer is in de ochtend vaak super plat, waardoor je dan prachtig kunt watersporten.

Surfen Comomeer

Maar ook andere sportliefhebbers moeten zeker gaan voor een vakantie Comomeer! Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn prachtige wandelingen in de bergen rond het meer, of in de natuurgebieden. Ook mountainbikers vermaken zich hier prima.

Treinspoort wandeling Tracciolino

En wil jij juist ontspannen en genieten van je rust met yoga? Ook dat kan! Bij het Comomeer (in Domaso) worden in de zomer diverse yoga cursussen gegeven, waaronder subyoga!

4. Heerlijk eten & drinken

Natuurlijk staat heel Italië bekend om haar fantastische keuken. En elke streek heeft haar eigen gerecht. Bij het Comomeer kun je naast genieten van de Italiaanse keuken ook diverse heerlijke lokale gerechten krijgen. Een typisch gerecht is risotto met pesce persico. Ga je meer naar het noorden, richting Valtellina, dan moet je zeker de sciatt (gefrituurde kaasballetjes) en pizzoccheri proberen!

Bresaola, sciatt en bruschetta

Ook qua drinken zit je rond het meer goed. De streek in het noorden van het meer, Valtellina, staat bekend als een fantastische wijnstreek. Dus ben jij een wijnliefhebber? Dan kun je hier de lekkerste wijnen drinken! Nog een tip… in Tremezzo zit een erg leuke en goede wijnkelder: Cantina Follie. De eigenaar is ook nog eens Nederlands!

5. Altijd wat te doen

Ja, er is altijd wel iets te doen rond het Comomeer. Zo zijn er in het voor- en naseizoen diverse Sagra’s. Dat zijn een soort feesten waar een bepaald product centraal staat. Je kunt dan allemaal gerechten krijgen met dit product!

Daarnaast is er elke dag wel een leuke markt bij het Comomeer. Van de gezellige weekmarkt met voetbalshirtjes tot antiekmarkten.

Ben je fan van vuurwerkshows? Ook dan zit je goed bij het Comomeer! In juni, juli en augustus worden er diverse grote vuurwerkshows gegeven.

Vuurwerk Comomeer - Gravedona

Ook in het laagseizoen is het meer prachtig. De sneeuw ligt dan op de bergtoppen en dat geeft schitterende plaatjes met het Comomeer. Daarnaast liggen en er diverse wintersportgebieden op rijafstand van het meer.

Kortom een vakantie naar het Comomeer kan het hele jaar door!

Nieuws

Events juli & augustus 2019

Ben je in de zomermaanden bij het Comomeer op vakantie? Hier vind …

Stakingen en verkeerscontrole juli 2019

Comomeer & Milaan | Juli is de maand dat vele toeristen naar Italië trekken. …

Noodweer bij het Comomeer

Dervio, Como & Valtellina | De afgelopen dagen heeft het flink gestormd bij het Comomeer …

Meer nieuws