Bereikbaarheid

Welke route kan ik rijden naar het Comomeer?

De meeste mensen die naar het Comomeer komen, reizen met de auto. Echter zijn er diverse vliegvelden in de buurt van het meer, zoals Bergamo (Orio al Serio) of Milaan (Malpensa & Linate). Op Bergamo vliegt de lowcost-vliegmaatschappij Ryanair en op Milaan Malpensa Easyjet. Zo kun je dus ook goedkoop vliegen naar het Comomeer!

Met de auto naar het Comomeer

Welke route het meest geschikt is, is afhankelijk van de periode waarin je naar het Comomeer reist en de vertrekplaats. In de winter dien je rekening te houden met de sluiting van diverse passen. Wanneer je via Zwitserland reist, heb je een Autobahnvignet nodig voor zowel je auto als een eventuele aanhanger. Je kunt het vignet net voor de Zwitserse grens kopen, of van te voren bij de ANWB. Het vignet kost ongeveer € 35,95.

Via de Gotthard-tunnel naar het Comomeer

Dit is de snelste route naar het Comomeer. U rijdt via Koblenz, Karlsruhe, Basel, Luzern, de Gotthardtunnel, Bellinzona en Lugano naar Menaggio aan het Comomeer.

Via de San Bernardino-tunnel naar het Comomeer

Je rijdt ook voor deze route langs Koblenz en Karlsruhe. In plaats van richting Basel te gaan, ga je bij Karlsruhe richting Stuttgart. Daarna vervolg je de reis richting Ulm, Bregenz, Cuira, Bellinzona, Lugano en van Lugano richting Menaggio.

Via de Splügenpas naar het Comomeer

Wanneer je naar het noorden van het Comomeer moet, is de Splügenpas handig om te nemen (alleen zomers geopend!). Deze pas komt uit bij Madesimo vanwaar je via Chiavenna bij Sorico komt. De route voor de Splügenpas is dezelfde als de route naar de San Bernardino-tunnel, echter ga je bij Cuira richting de Splügenpas, in plaats van richting Bellinzona.

Navigatiesyteem om naar Italië te rijden

Het is aan te raden om een actueel navigatiesysteem in je auto te hebben als je naar Italië rijdt. Dat is ideaal bij eventuele files en wegopbrekingen. Zo rijd je altijd de meest optimale route naar het Comomeer! De meest voordelige navigatiesystemen kun je kopen bij de webshop van Coolblue: Gratis verzending en vaak morgen al in huis!

Informatie over de passen op de route naar het Comomeer:

Nieuws

Events juli & augustus 2019

Ben je in de zomermaanden bij het Comomeer op vakantie? Hier vind …

Stakingen en verkeerscontrole juli 2019

Comomeer & Milaan | Juli is de maand dat vele toeristen naar Italië trekken. …

Noodweer bij het Comomeer

Dervio, Como & Valtellina | De afgelopen dagen heeft het flink gestormd bij het Comomeer …

Meer nieuws