Winkelen Milaan

Milaan wordt gezien als de modestad van Europa. Dat kan natuurlijk ook niet anders, wanneer je ontwerpers hebt als Giorgio Armani, D&G, Prada en Versace. En waar kun je niet beter winkelen dan in dé modestad van Europa?!

Luxe winkelen – Via Monte Napoleone

Houd je van luxe, kleding van kwaliteit en van de wereldwijd bekende merken? Sla dan zeker niet de Via Monte Napoleone in hartje Milaan over. In deze winkelstraat vind je de meest bekende merken met een luxe winkel en de nieuwste mode. Via Monte Napoleone in Milaan is te vergelijken met de PC Hoofdstraat van Amsterdam. Naast de diverse prachtige merkwinkels, heb je hier ook de grootste kans om een bekendheid tegen het lijf te lopen.

Louis Vuitton in Monte Napoleone Milaan

Het is de straat van zien en gezien worden. De meest luxe en mooie auto’s zul je door deze straat zien rijden. Daarnaast is de kans groot om een beroemdheid tegen het lijf te lopen. Vele winkels hebben een bodyguard voor de deur staan om zo hun klanten privacy en veiligheid te bieden.

In de Via Monte Napoleone vind je onder anderen winkels van:

 • Armani
 • Gucci
 • Louis Vuitton
 • Valentino
 • Versace
 • Miss Sixty
 • Dior
 • Prada
 • Ralph Lauren
 • Paul & Shark

Naast bovengenoemde kledingwinkels, vind je in deze winkelstraat ook diverse juweliers. Wanneer je vanaf Piazza San Babila niet de Via Monte Napoleone, maar de Corso Giacomo Matteoti inloopt, kom je bij de Abercrobie & Fitch winkel.

Mode winkelen in Milaan

Houd je van winkelen, maar heb je niet het budget om luxe te shoppen? Geen nood, Milaan heeft tal van andere kledingwinkels en leuke boetiekjes. Een dag winkelen in Milaan is te weinig voor de echte shopper, trek er makkelijk een weekend voor uit!

Winkelstraten in Milaan waar je er rustig op los kunt shoppen zijn:

 • Corso Buenos Aires
 • Corso Vittorio Emanuele
 • Via Torino
 • Porta Ticinese

Corso Buenos Aires is de langste winkelstraat van Europa en heeft winkels als: H&M, Zara en Benetton. Corso Vittorio Emanuele ligt langs de Dom, een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben in Milaan. In Corso Vittorio Emanuele vind je de grote winkel de Rinascente, met diverse shop-in-shops. Voor de jongeren is de Jamstore leuk om te bezoeken. Deze winkel heeft diverse moderne merkkleding zoals Diesel, Guess, Miss Sixty etc. en vind je in het zijstraatje direct na de Rinascente.

Winkelen Milaan

Via Torino is de straat die Piazza Duomo verbind met Porta Ticinese. In deze winkelstraat in Milaan vind je meer winkels met casual kleding. Wanneer je vanuit Porta Ticinese richting Piazza XXIV Maggio loopt vind je winkels met Diesel, Mixx-Sixty, Gas en Fornarina kleding. Ook vind je hier winkels met tweedehandskleding, en accessoires winkels.

Reisgids Milaan

Wanneer je op pad gaat in Milaan, is het boekje ‘100% Milaan’ een handige reisgids boordevol met tips over de mode hoofdstad van Italië. Comomeeritalie.be maakte een overzicht van handige reisgidsen voor je.

Uitverkoop Milaan

Twee keer per jaar wordt er in Italië een grote uitverkoop gehouden. De grote winteruitverkoop begint de eerste week van het nieuwe jaar, in januari. En de grote zomeruitverkoop begint de eerste week van juli. Wil je de precieze datum weten? Houd dan de nieuwsberichten hier op de website in de gaten.

Vervoer winkelen Milaan

Om in het centrum van Milaan te komen, kun je het beste gebruik maken van de metro. Het punt wat het meest centraal ligt om te beginnen met shoppen, is Piazza Duomo. Hier stopt zowel de gele als de rode metrolijn. Vanuit hier zijn de diverse winkelstraten goed te voet bereikbaar, echter zijn goede loopschoenen wel aan te raden.

Stedentrip naar Milaan

Boek direct je stedentrip Milaan via Expedia! Je vindt hier de goedkoopste vluchten en leukste hotels. Daarnaast biedt Expedia fantastische informatie over Milaan als winkelstad.

Nieuws

Events juli & augustus 2019

Ben je in de zomermaanden bij het Comomeer op vakantie? Hier vind …

Stakingen en verkeerscontrole juli 2019

Comomeer & Milaan | Juli is de maand dat vele toeristen naar Italië trekken. …

Noodweer bij het Comomeer

Dervio, Como & Valtellina | De afgelopen dagen heeft het flink gestormd bij het Comomeer …

Meer nieuws