Zwemmen

In het Comomeer kan gezwommen worden. Rondom het meer zijn diverse openbare stranden waar je heerlijk van de zon kunt genieten om vervolgens baantjes te trekken in het meer.

Stranden Comomeer

Een heerlijk dagje zwemmen in het Comomeer kun je ideaal doen in onder anderen Domaso, Gera Lario, Gravedona, Dongo, Colico & Dervio waar openbare stranden zijn.

Enkel in Gera Lario heb je bij de riviermonding van de Mera die naar Lago di Mezzola loopt, een zandstrand. De andere stranden zijn voorzien van stenen/ kiezels. Wel kun je vaak op een stuk gras aan het Comomeer liggen. Echte stranden zoals aan zee vind je dus niet bij het Comomeer.

Strand Domaso

Lido’s bij het Comomeer

Wil je liever wat meer luxe en bijvoorbeeld een strandbed en ook genieten van een zwembad? Dan kun je ervoor kiezen om naar een lido te gaan. Er zijn onder andere lido’s in Menaggio,

Op het Comomeer varen diverse boten, echter moeten zij minimaal 50 meter uit de kust blijven. Ga je midden op het meer zwemmen, zorg dan altijd dat je goed zichtbaar bent en dat er iemand bij je in de buurt is.

Let op !

Het wordt afgeraden om bij mondingen van rivieren te zwemmen. Hier is de stroming sterker en kan er een neerwaartse stroming zijn door de uitmonding van een rivier. Wij raden het dan ook ten sterkste af om bij een rivier monding te gaan zwemmen.

Veel mensen gaan met de boot varen en dan midden op het meer zwemmen. Zorg altijd dat je dichtbij de boot blijft en zorgt dat je zichtbaar bent voor andere boten. Houd er rekening mee dat het water midden op het meer kouder kan zijn dan aan de kanten!

 

Foto's

Nieuws

Events juli & augustus 2019

Ben je in de zomermaanden bij het Comomeer op vakantie? Hier vind …

Stakingen en verkeerscontrole juli 2019

Comomeer & Milaan | Juli is de maand dat vele toeristen naar Italië trekken. …

Noodweer bij het Comomeer

Dervio, Como & Valtellina | De afgelopen dagen heeft het flink gestormd bij het Comomeer …

Meer nieuws