Waterval Acquafraggia

Vlakbij Chiavenna vind je de waterval Acquafraggia, ook wel ‘Acqua Fraggia’ genoemd. De waterval ligt in de plaats Borgonuovo en is deels vanaf de weg te zien. Het is een heerlijke plek om op hete dagen verkoeling te zoeken.

Waterval Acqua Fraggia Piuro

Bezoek de waterval van Acquafraggia

De waterval is een uitstekende uitvalsbasis voor hete zomerse dagen. Door de hoogte van de waterval stuift er veel water op, wat voor de nodige verkoeling zorgt. De waterval komt uit in een riviertje waar je (wanneer het wat droger weer is) doorheen/ overheen kunt lopen. En anders kun je eenvoudig omlopen.

Picknickplekken

Aan de linkerkant van het riviertje zijn diverse picknickbanken waar je in de schaduw kunt picknicken. Ook is hier een barretje waar je wat eten en drinken kunt kopen.

Ligweide

Aan de rechterzijde van het riviertje is een grote weide waar je lekker in de zon kunt liggen en je kunt laten ‘besproeien’ door de waterval. Ook is aan deze zijde voldoende plek onder de bomen om met een handdoek te gaan liggen.

Wandelen

Het is ook mogelijk om naar boven te wandelen. Je kunt helemaal rond lopen, maar dat is een zeer pittige wandeling (wel zeker de moeite waard!). Wil je een korte wandeling doen, dan kun je naar het uitzichtspunt lopen. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de vallei en de waterval.

Wandelroutes vanaf Acqua Fraggia waterval

Locatie waterval Acquafraggia

De waterval ligt in de gemeente Sondrio, in de plaats Borgonuovo. Vanaf het Comomeer moet je richting Chiavenna rijden. Daar rijd je vervolgens richting de Malojapas. Vanaf Chiavenna is de waterval nog ongeveer 7 minuten rijden (3,7 km).

Je kunt in de buurt van de waterval parkeren. Let op dat dit wel betaald parkeren is!

Wil je het adres via Google Maps invoeren, voer dan dit in: “Acquafraggia Waterfalls, 23020 Piuro SO, Italië”.

GPS coördinaten:

  • Breedtegraad: 46.33108
  • Lengtegraad: 9.437084

Nieuws

Events juli & augustus 2019

Ben je in de zomermaanden bij het Comomeer op vakantie? Hier vind …

Stakingen en verkeerscontrole juli 2019

Comomeer & Milaan | Juli is de maand dat vele toeristen naar Italië trekken. …

Noodweer bij het Comomeer

Dervio, Como & Valtellina | De afgelopen dagen heeft het flink gestormd bij het Comomeer …

Meer nieuws