Bormio

Het skigebied van Bormio bestaat uit twee kanten: Vallecetta en San Colombano. Bormio biedt meer dan 80 km piste, 24 skiliften en een snowpark. Bormio biedt het hele jaar door mogelijkheden om te wintesporten, door de liften die naar de gletsjer van de Stelvio gaan.

Bormio telt 15 skipistes en San Colombano heeft nog eens 3 skipistes. Wanneer het nodig is, worden er sneeuw kanonnen ingezet zodat toch 80% van de pistes besneeuwd is.

Skigebied Bormio

Op de website van Bormioski kun je zien welke pistes geopend zijn (onderaan de pagina).

Stelvio piste

De meest bekende skipiste in Bormio is de Stelvio piste. Twee keer (1985 en 2005) is hier de wereldtitel van het Alpine skiën behaald. De Stelvio wordt tegenwoordig als een van de meest klassieke vrij afdalingen tijdens de World Cup beschouwd door de atleten die hier gestreden hebben. De technische aspecten van de piste maken het een van de meest moeilijke en spectaculaire afdalingen.

De Stelvio piste is een rode piste. De piste begint op een hoogte van 2255 meter en eindigt op een hoogte van 1215 meter. In totaal heeft de Stelvio piste een lengte van 4065 meter.

Snowpark Bormio

Bormio heeft ook een snowpark. In het seizoen 2011/2012 zijn er diverse nieuwe dingen bijgekomen voor de rijders. Ook zijn de objecten voor beginners, gevorderden en pro’s verbeterd. Het snowpark gaat dit seizoen met de kerst open.

Op vrijdags zal er een speciaal Disney evenement zijn voor de kinderen in samenwerking met de skischolen. Er zal een Disney XD wedstrijd zijn waarmee fantastische gadgets te winnen zijn.

Foto's

Nieuws

Events juli & augustus 2019

Ben je in de zomermaanden bij het Comomeer op vakantie? Hier vind …

Stakingen en verkeerscontrole juli 2019

Comomeer & Milaan | Juli is de maand dat vele toeristen naar Italië trekken. …

Noodweer bij het Comomeer

Dervio, Como & Valtellina | De afgelopen dagen heeft het flink gestormd bij het Comomeer …

Meer nieuws