Villa Balbianello

Op de punt van het schiereiland Làvedo in Lenno ligt Villa Balbianello omgeven door een prachtige tuin. Zowel de villa als de tuin zijn te bezoeken. Om bij de villa te komen dien je de boot te nemen vanaf Lido di Lenno (€ 7,- p.p. retourticket). Echter kun je ook zelf naar de villa lopen. Dit lijkt een korte wandeling, echter is deze behoorlijk pittig, aangezien je bijna alleen maar omhoog loopt.

Villa Balbianello in Lenno

De tuin van de villa ligt hoog boven het meer. Vanuit hier heb je dan ook een adembenemend uitzicht op het Comomeer. De tuin is mooi aangelegd met diverse klassieke beelden.

Films opgenomen bij villa Balbianello

Naast de de villa op zich al veel bekendheid kent, heeft de villa nog meer bekendheid gekregen door haar rol in diverse films. Films die opgenomen zijn in de villa en/of de prachtige tuin zijn:

  • A month by the lake (Un mese al Lago) [1995]
  • Star Wars: Episode ll – Attack of the Clones [2002]
  • James Bond – Casino Royale [2006]

Voor de film van James Bond diende Villa Balbianello als ziekenhuis waar James Bond (Daniel Craig) samen met Vester (Eva Green) moest herstellen. En tevens als locatie waar de Zwitserse bankier komt om de code te krijgen om het geld over te dragen.

Geschiedenis villa Balbianello

De villa is in 1787 gebouwd, op de locatie van een oud klooster, in opdracht van Kardinaal Angelo Maria Durini. De kardinaal overleed in 1796 waarna de villa werd overgenomen door Giuseppe Arconati Visconti die de tuin en de loggia verbeterde.

villa Balbianello

Uiteindelijk is de villa in 1974 gekocht door een ontdekkingsreiziger, Guido Monzino. Bij zijn dood in 1988 heeft hij de villa overgedragen aan het fonds voor het Italiaanse milieu: Fondo per l’Ambiente Italiano. Tegenwoordig maakt de villa deel uit van de Grandi Giardini Italiani (associatie van de grootste tuinen van Italië).

Openingstijden & prijzen

Villa Balbianello is elke dag geopend van 10.00 uur 18.00 uur. Maar de villa is op maandag en woensdag (wanneer het geen feestdag is) gesloten. De laatste toegang tot de villa is om 16.30 uur en tot de tuin om 17.15 uur.

Tuin bezichtigen:

  • Volwassenen € 10,-
  • Kinderen (4-14 jaar) € 5,-

Tuin + villa bezichtigen

  • Volwassenen € 20,-
  • Kinderen (4-14 jaar) € 10,-

De villa adviseert om te parkeren bij de parkeerplaats “Parcheggio Mercato” in Via degli Artigiani in Lenno.

Informatie & reserveren

Wil je meer informatie of reserveren, dan kun je bellen naar het volgende nummer: (+39) 0344 56110 of een email sturen naar: faibalbianello@fondoambiente.it.

Honden zijn aangelijnd toegestaan in de tuinen. In de villa zelf zijn enkel blindengeleidehonden toegestaan en kleine honden die opgetild worden tijdens de rondleiding (ongeveer 1 uur).

Nieuws

Events juli & augustus 2019

Ben je in de zomermaanden bij het Comomeer op vakantie? Hier vind …

Stakingen en verkeerscontrole juli 2019

Comomeer & Milaan | Juli is de maand dat vele toeristen naar Italië trekken. …

Noodweer bij het Comomeer

Dervio, Como & Valtellina | De afgelopen dagen heeft het flink gestormd bij het Comomeer …

Meer nieuws