Klooster Piona

Het klooster van Piona (abdij van Piona) heet officieel Priorato di Piona, maar is bekend als: Abbazia di Piona. Het Abbazia di Piona is een kleine, maar prachtige Romaanse kloosterhof, omgeven door stenen abdijgebouwen. In het Klooster wordt al eeuwenlang door de cisterciënzer monniken kruidenlikeur gemaakt volgens een oud recept. De likeur kun je bij de abdij proeven en kopen.

Klooster Piona

Het klooster is gelegen aan de oostkant van het Comomeer in de gemeente Colico. De abdij ligt op het puntje van het schiereiland de Olgiasca. Op het terrein van het klooster staat ook de kerk San Nicola.

Het klooster, il choistro

Het klooster, vierkant, is het referentiepunt van het hele complex. Het complex is zo gebouwd dat vier rechte zijden van vier gebouwen een compact centrum vormen. Dit wordt beschouwd als het hart van het klooster waar de monniken leefden. Het klooster is in 1252 opgericht.

Ave Maria klooster Piona - Comomeer

De structuur van het klooster is gerelateerd aan het symbolische nummer vier vanuit de oude cultuur: de aarde die steunt op vier pijlers, de vier elementen van het universum, de vier kardinale punten, de vier windstreken, de vier seizoenen.

De prachtige, intieme tuin, een binnenhof, reproduceert en laat in het klein de verscheidenheid, de schoonheid en de harmonie van de kosmos weerklinken waarin de vier elementen vertegenwoordigd zijn: de aarde, het water, de lucht en het licht. Het is een perfecte observatie ruimte voor het observeren van de tijden en het seizoen, de sterrenbeelden en de maanfasen.

In de tuin zie je ook de nagebouwde grot van Lourdes met Bernadette.

Openingstijden
Dagelijks van 9.00 uur – 12.00 uur en van 14.30 uur – 18.00 uur

Je kunt hier gratis parkeren.

Contactgegevens
Abbazia di Piona
23823 Colico (Lecco)
Telefoonnummer: +39 0341 940331
Faxnummer: +39 0341 931995

Foto's

Nieuws

Events juli & augustus 2019

Ben je in de zomermaanden bij het Comomeer op vakantie? Hier vind …

Stakingen en verkeerscontrole juli 2019

Comomeer & Milaan | Juli is de maand dat vele toeristen naar Italië trekken. …

Noodweer bij het Comomeer

Dervio, Como & Valtellina | De afgelopen dagen heeft het flink gestormd bij het Comomeer …

Meer nieuws